trix arensman

‘kweekvijver’ (2010)


‘zon en rust’ (2010)


‘onuitwisbaar’ (2009)


woudkapel (2009)


‘verschijnen en verdwijnen’ (2008)


4-pits in Laboratorio (2007)


O+ | een expositie over bloed (2007)


---Zicht (2006)


kop vol LomboKunst (2005)


‘niet voor de eeuwigheid’ (2004)trix arensman

‘verschijnen en verdwijnen’ (ode aan Kampenaren)


Het Huys der Kunsten is opgetrokken tussen de twee oudste muren van Kampen (13e eeuw). Behalve dat deze muren prachtig verweerd en er oud uit zien ademen ze de geschiedenis. Waar zijn deze muren allemaal getuige van geweest? Hoeveel families hebben hier gewoond in al die jaren? Hoeveel lief en leed is er ten overstaan van deze muren beleefd?

Symbolisch geef ik al deze mensen nog een keer een gezicht. In 8 weken tijd laat ik ze ontstaan om daarna voorgoed uit beeld te verdwijnen. Elk portretje wordt met de hand geschilderd. Dit geeft mij de tijd en aandacht om ze, als het ware, persoonlijk te leren kennen. Tijdens het maken fantaseer ik hun leven. Vervolgens hang ik ze aan (levens)draden.


Banieren


Boeken als de bijbel en de Koran zijn eindeloos bekeken, bestudeerd en geinterpreteerd. Met alle gevolgen van dien. Kampen kan daarover meepraten. Met zijn 38 geloofsgemeenschappen op nog geen 37.000 inwoners.

In deze installatie heb ik stukjes tekst uit de bijbel en koran gezocht en volledig uit hun context gehaald. Door ze opnieuw te formeren onstaat een volledig nieuwe tekst. Is deze ook voor interpretatie vatbaar?

Miischien wel, misschien niet.


terug